perjantaina, toukokuuta 11, 2007

Hyvää perjantaita!

Jälleen on se viikon paras päivä eli perjantai ja viikonloppu edessä. Huomenna on ohjelmassa pitkä lenkki, sitten illemmalla pienimuotoiset synttäribileet. Ja sunnuntaina äitienpäivä.

Vein eilen sykemittarin huoltoon seuraavin saatesanoin:

- näytön pikselit puuttuvat. Tämä käy ilmi erityisesti tallennettuja harjoituksia tarkasteltaessa, jolloin näytön oikeasta laidasta puuttuu pikseleitä.

- sykemittari ei ota signaalia sykevyöltä. Olen testannut ongelmaa myös toisen sykevyön (Polar T31) kanssa ja ongelma toistuu myös sen vyön kanssa, joten paristojen heikkous ei liene syynä(?). Tapanani on kastella sykevyö vesihanan alla ennen käyttöä ja pestä sykevyö säännöllisesti.

- sykelukemat näyttävät mitä sattuu: aloitan harjoituksen ja sykelukema näyttää 160 sykettä/min monen minuutin ajan, vaikken tekisi mitään. Seuraavaksi lukema muuttuu joksikin toiseksi, epärealistiseksi lukemaksi ja pysyy siinä muutaman minuutin. Ongelman ilmetessä lähellä ei ole mitään mikä voisi aiheuttaa häiriöitä laitteelle (ongelmat eivät ole paikkariippuvaisia).

Saapa nähdä mitä tuosta tulee...toivotaan, ettei apparaatti ole huollossa kovin montaa viikkoa. Varalaitteena huollon ajan toimii vanha Suunnon Advizor.

Kävin eilen myös fysioterapiassa näyttämässä pohkeitani. Kommentit oli positiiviset eli ei mitään suurempia jumeja tai ongelmia. Terapeutti suositteli ottamaan Kayanot takaisin käyttöön ja juoksemaan maran niillä - taidanpa ottaa neuvosta vaarin. Samalla reissulla ostin purkillisen Maximin energiajuomaa, sitä samaa mitä Tukholmassa on tarjolla. Sitäpä sitten testaillaan huomisella pitkällä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo "sykelukemat näyttää alkuun mitä sattuu, vaikka ei tekisikään mitään" on minunkin Polarilleni tyypillistä. Ja yleensä se näyttää jotain 160 sykettä. Myös alkuun juostessa se näyttää noita lukemia ja tasoittuu sitten alemmas.

Forerunner sen sijaan näyttää "oikein" jos ei tee mitään, mutta kun aloittaa juoksun, niin syke huitelee 160 tuntumassa. Joku jossain epäili, että alun juoksussa se mittaisi askeltiheyttä, kunnes yhtäkkiä löytääkin oikean sykkeen. Mene ja tiedä. Pikkuhiljaa alkaa kyllä tuntemusten perusteellakin jo tietämään sopivan rasitustason ja vauhdin.

J.Hernetkoski kirjoitti...

Oho...onpas nuo Forerunnerit hinnoissa.

Mittarin vaihto on käynyt mielessä, Polarissa kun on näitä "ominaisuuksia", joiden takia se on nytkin huollossa. Erityisen kiusallinen on juuri se vika, jossa sykelukema jää "jumiin" useammaksi minuutiksi ja siten vääristää lenkin keskiarvosykkeen.
Enpä tosin tiedä onko ihan lähikuukausina (vuosina?) varaa ostaa uutta mittaria...