torstaina, maaliskuuta 29, 2007

Kovempaa

Juoksin aamulla tuonne Soukan suuntaan. Alkuun 10 minuutin lämmittely, sitten 50 minsaa kovaa (oikeesti 45 minuuttia, kun akillesjänteen tienoilla alkoi tuntumaan "oudolta"...) ja kymmenen minuutin palattelu. Alku oli tosi kankeaa, mutta kyllä se siitä sitten lähti kulkemaan. Lämpötila oli melkein nollassa, aurinko nousussa - eli oivallinen juoksukeli. Alan ehkä pikku hiljaa oppimaan sen, miten juostaan tasaista vauhtia - harjoitus tekee mestarin.

Eilen alkoi uusintana Tähtäimessä Maraton -ohjelma, joka kertoo viiden henkilön valmistautumisesta elämänsä ensimmäiselle maratonille. 1. jakso vaikutti lupaavalta ja sarjaan valitut henkilöt olivat aika kaukana siitä mielleyhtymästä mikä tulee mieleen sanasta maratoonari. Mielenkiintoinen sarja, pitää katsoa seuraavatkin jaksot (muistaakseni sarja tulee keskiviikkoisin ykköseltä klo 20.00...?).

Nappasin eilen jostain vanhasta Juoksija-lehdestä "tehopirtelön" reseptin ja sitähän piti kokeilla. Ainekset:

1 dl rahkaa
1 dl maitoa
3 dl omenamehua
1 dl mansikoita
2 banaania
1 dl kaurahiutaleita
1 dl neljän viljan hiutaleita
2 rkl hunajaa

Nuo hurautettiin tehosekoittimeen ja annettiin pyöriä.
Maku: hyvä, hiutaleita voisi laittaa ensi kerralla vähemmän. Jouduin juomaan yksin melkein koko satsin, mutta eipä tullut koko iltana enää nälkä.

No niin, sitten taas asiaan:

Aika 01:04, matka 11,3km, keskiarvosyke 161.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihan mukavaa vauhtia olet pudotellut menemään. Miten hyvin koet palautuvasi noista reippaista juoksuista? Millaisin tavoittein olet lähdössä Tukholmaan?

J.Hernetkoski kirjoitti...

Lenkki kyllä tuntui eilen jaloissa, tänään ei mitään eli kohtalaisen hyvin palautuu. Annan kylmän suihkun jaloille aina lenkin jälkeen ja kylmägeeliäkin menee iltaisin. Hyvin toimii.

Tukholmaa olen suunnitellut alle neljään ja puoleen tuntiin - teen parhaani ja katsotaan mihin se riittää :)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä miullakin jalat kestää, mutta pelkään lähinnä yleisen väsymyksen kumuloitumista. Siis että tulee semmonen olo, että ei jaksa eikä vois vähempää juoksu kiinnostaa. Tuossa alkuviikosta oli vähän sinne suuntaan fiilikset, kun kroppa oli väsynyt maratonista. Jaloissa varsinaisesti ei ollut ongelmaa. Mää vaan täällä kiertelen pelottelemassa ihmisiä ylikunnon vaarasta... ;-)

J.Hernetkoski kirjoitti...

Myönnetään - viime viikolla oli pientä tympääntymistä ilmassa, kun olin radalla juoksemassa. Tiedä sitten mistä johtui...
Tänään alkoi loma ja pitää yrittää muista ottaa rennosti, myös juoksemisen suhteen.