perjantaina, marraskuuta 17, 2006

Kadonnutta motivaatiota etsimässä

Tänään lähdettiin Amandan kanssa etsimään kadonnutta juoksumotivaatiota. Se hävisi jo alkuviikosta, ehkä jo aiemminkin. Haettiin sitä Haukilahdesta ja Haukilahden venesatamasta, ei löytynyt. Vainu kyllä saatiin ja sitä seurattiin Koukkuniemeen ja jossain Matinkylän koulun kohdalla saatiin se viimein kiinni. Kovasti kuitenkin pyristeli vielä karkuun. Kyselin, että missäs nyt mennään kun ei juoksu maita. Vastauksena sain epämääräistä muminaa, ettei oikein ole tavoitteita - pelkkä Tukholman maraton ei tunnu riittävän.

Lupasin ottaa tavoitteet uudestaan tapetille ja miettiä niitä oikein ajan kanssa. Huomenaamulla ajan Paraisille ja siinä on pari tuntia hyvää aikaa mietiskellä kunnon tavoitteita - lupasimme palata maanantaina asiaan.

--

Käytiin tänään tutustumassa Esport Arenaan, ihan siisti paikka ja sopinee hyvin juoksijoille, jotka haluavat juosta sisätiloissa. En ehkä kuitenkaan lue itseäni siihen joukkoon. Lisäksi paikka oli kallis, 60 € / kymmenen kerran lippu tai 8 € kerta.

Ja tilastot loppuun: aika 52:42, matka 5,7 km, keskiarvosyke 129 - aikamoista haipakkaa mentiin...

6 kommenttia:

Saarni kirjoitti...

Miten sisätiloissa juoksu voi Espoossa maksaa 8 euroa kerta ja Helsingin Liikuntamyllyssä 2 euroa kerta?

Vastaus:

Espoo tukee mielummin omistajia kuin käyttäjiä!

Anonyymi kirjoitti...

ajankohtaisia aiheita täälläkin. on kyllä ollut niin kiirusta töissä että siitä on helppo hakea syytä mutta motivaatio kanssa on mitä miettii, mitä varten kävis lenkillä ja kuinka usein. terveys ja istumatyön vastapaino on yks asia mikä motivoi mutta välillä tarvis muuta. kaverit oli käyneet kuntotestissä, se vois olla yks asia mikä sais liikkeelle mutta mutta...

Unknown kirjoitti...

Motivaation etsimisessä voisi auttaa vaikkapa muiden lajien lisääminen harjoitusohjelmaan. Ainakin jossain vaiheessa kävit salilla soutamassa jne. Monipuolisuus tässä vaiheessa maratonille valmistautumista on vain hyväksi. Itsekin pyrin juoksujen lisäksi käymään pari kertaa viikossa salilla tai erilaisissa jumpissa, spinningissä jne. Joka viikko eri lajit juoksua tukemaan, niin kyllä se juoksukin sitten maistuu taas.

Uskoisin, että liikuntamotivaatioksi riittää liikkumisen tuoma hyvä olo ja parempi jaksaminen töissä, kun nyt kuitenkin olet säännöllisesti liikkunut jo pitkän aikaa.

J.Hernetkoski kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista. Viikonlopun reissut takana ja kotona taas.

Voipi olla, että Esport Arenan ja Liikuntamyllyn hintaerot johtuvat siitä, että Liikuntamylly on Helsingin kaupungin omistama ja Arena taas yksityisessä omistuksessa. Tämä siis mutua, paremmin tietävät korjannevat, jos olen väärässä...

Kuntotestissä olisi kiva käydä, saisi tarkempaa dataa sykkeistä ja nykykunnosta. Se on vaan niin kova rääkki, etten taida nyt ihan heti jaksaa mennä testattavaksi :)
Nyt on elimistössä pienehkö tulehduksenpoikanen - en viitsi lähteä lähipäivinä (ainakaan huomenna) hölköttelemään.

Anonyymi kirjoitti...

Välillä pitäisi tajuta vaan ottaa rennosti, väkisin puristaminen ei aina ole se paras keino. Kesän maratoneihin on onneksi vielä aikaa, niin motivaatiohukka ei vielä ole kovin kohtalokasta.

Kyllä se sieltä jostain putkahtaa...

J.Hernetkoski kirjoitti...

Jep - juoksemaan mennään sitten kun huvittaa. Saarni kirjoitteli jokin aika sitten blogissaan asiaa.