tiistaina, tammikuuta 30, 2007

Kuutamojuoksua

Heräsin puoli kuudelta ja kun ei enää nukuttanut, nousin ylös. Kuuden jälkeen oltiin Amandan kanssa jo lenkillä ja tällä kertaa suuntasimmekin länteen. Eli reitti oli seuraava: Tiistilä, Suomenoja, Kaitaa, Soukka, Nöykkiö, Suomenoja, Olari ja Matinkylä. Juoksu kulki kuun valossa erinomaisesti ja 10 asteen pakkanenkin tuntui sopivan tähän aamuun. Ensimmäisen puoli tuntia juoksin todella kevyesti lämmitellen ja sen jälkeen yritin pitää sykkeet välillä 155-165, eikä sekään kyllä raskaalta tuntunut - näillä sitten päästeltiin loppumatka.

Aika 01:14, matka 11,8km, keskiarvosyke 152.

sunnuntaina, tammikuuta 28, 2007

Kevyttä iltapalaa

Lähdettiin illalla Amandan kanssa lenkille ja juostiin reittiä Olari - Tapiola - Westend - Haukilahti - Matinkylä. Pakkasta reilut 12 astetta ja kohtuullisen vilpoinen pohjoistuuli. Aika sissejä ne, jotka juoksivat tänään kotirataultran ulkona - hatun noston arvoinen suoritus.
Juoksu kulki kevyesti ja olisin juossut pidempäänkin, mutta kun tuota aikaa on niin rajallisesti käytössä, niin piti lopettaa tähän.

Aika 01:18, matka 11,3km, keskiarvosyke 144.

torstaina, tammikuuta 25, 2007

Aamulenkillä

Heräsin kuudelta, kamat niskaan ja Amandan kanssa juoksemaan. Pakkasta 12 astetta, tällä kertaa taivaalta ei tullut lunta niskaan. Normilenkki, ei mitään suurempia sattumuksia tai elämyksiä.
Pohkeet oli tiistain lenkistä hieman arat, ehkä ne eivät pitäneet Sarvojen karusta vaimennuksesta...

Aika 56:23, matka 9km, keskiarvosyke 156.

Edit: paino aamulla 93,7 - näissä lukemissa on viimeksi oltu joskus intissä :)

tiistaina, tammikuuta 23, 2007

Koeajolla

Lähdin puoli yhdeksän jälkeen illalla Amandan kanssa lenkille. Ulkona oli 4 astetta pakkasta, lunta satoi ja puuskittainen tuuli puhalteli etelästä. Vaikka keli ei sitä vaatinutkaan, otin Sarvat koeajoon.

Ensimmäinen huomio kengistä oli, että ne ovat lämpimät. Tarkenee kovemmallakin pakkasella. Toinen huomio oli jäykkyys ja kolmas vaimennuksen puute (verrattuna Kayanoihin). Kenkien jäykkyys sopii mainiosti kuhmuraiselle alustalle, esim. pyöräteille missä lumi on paakkuuntut pieniksi, koviksi kummuiksi. Tällä alustalla on ikävä juosta pehmeillä kengillä. Vaimennuksen puute ei ainakaan vielä haitannut, mutta siitä voisi tulla ongelma, jos juoksisin noilla säännöllisesti. Pito oli erinomainen. Eipä kyllä kaduta noiden hankinta - tyytyväisyys kenkiin kasvanee, kunhan kelit huononee.

Sitten asiaan. Juoksu kulki mukavasti, tarkoituksena oli ottaa kevyt, palauttava lenkki. Sitäpä se sitten olikin, vastatuuli ja vaakatasossa tulevat lumihiutaleet tosin meinasivat välillä vähän nostaa sykettä.

Aika 50:21, matka 6,8km, keskiarvosyke 142.

maanantaina, tammikuuta 22, 2007

Pakkasta luvassa

Ilmatieteenlaitos lupailee tälle viikolle kunnon pakkasia. Taitaa juoksemiset jäädä vähiin ja nekin vähät mitä tulen juoksemaan, niin harkitsen vakavasti Esport Arenan lämpöön siirtymistä.



Hrr...

Myytiin viikonloppuna auto pois eikä uutta ole vielä tilalla, joten on vähän avuton olo. Töihin menin tänään bussilla, mikä oli yllättävän miellyttävä kokemus - ei tarvinnut hermoilla ruuhkissa. Asiakkaille mennään sitten taksilla, kunnes saadaan uusi pirssi alle.

Maija Vilkkumaan "Ne jotka tyytyy" sanoitus on soinut viime päivinä tiuhaan mielessä:

"mä muistan kuinka me aikoinaan teillä istuttiin ja pilkattiin niitä jotka tyytyy juuttuu työsuhdeautoon ja tammiparkettiin sopeutuu ja sitten hiljaa hyytyy"

Tammiparketti löytyy ja kohta myös työsuhdeauto - saas nähdä kuinka hiljaa meidän hyytyminen etenee

sunnuntaina, tammikuuta 21, 2007

Lunta ja juoksua

Kävin Amandan kanssa aamulenkillä haistelemassa ilmaa. Kevyttä lumisadetta, navakka pohjoistuuli ja neljä astetta pakkasta. Pyörätiet olivat saaneet jo muutaman sentin lumikerroksen, mikä taas hankaloittaisi juoksemista. Ei se mitään, mehut vyölle ja pitkälle. Juoksin Länsiväylän pohjoispuolta Tapiolaan ja Mankkaan kautta Otaniemeen. Lehtisaaren sillalla pohjoistuuli ja sakea lumisade vaikeuttivat juoksemista. Lehtisaaresta juoksin pikkusiltojen kautta Laruun ja Koivusaareen ja Westendin rantoja pitkin Matinkylään. Juoksu kulki rennosti, vaikka välillä menikin hangessa kahlaamiseksi. Sarvoilla en uskaltanut vielä lähteä pitkälle, joten juoksuraporttia noista saatte vielä odotella.

Kotona kuumat löylyt yläkropalle, kylmät suihkut jaloille ja avot - se on siinä.

Aika 02:30, matka 21,3km, keskiarvosyke 147.

perjantaina, tammikuuta 19, 2007

Perjantaita

Aamulla väsytti niin armottomasti, etten jaksanut lähteä juoksemaan vaan nukuin seitsemään saakka (viittä vaille, jos tarkkoja ollaan). Niinpä sitten olikin koko päivän sellainen olo, että juoksemaan pitäisi päästä. Iltapäivällä maahan oli satanut kevyt lumipeite ja pakkasta ulkona oli pari astetta. Hieno keli kevyelle lenkille. Illalla lähdettiinkin sitten seitsemän jälkeen Amandan kanssa lenkille ja piipahdimme mutkan Haukilahdessa. Syke oli jo vaatteita puettaessa 110 eli pelkkä pukeminen käy jo pk-treenistä...univelat alkavat näkymään - onneksi on viikonloppu edessä. Amanda oli oikein pirtsakka ja välillä kiritti oikein kunnolla - etenkin jos edellä sattui menemään karvaisia kavereita :)

Aika 39:44, matka 5,8km, keskiarvosyke 147.

keskiviikkona, tammikuuta 17, 2007

Tähtitaivasta katselemassa

Lähdettiin Amandan kanssa aamukuuden jälkeen juoksemaan. Ulkona yksi aste lämmintä, kirkas taivas ja navakka länsituuli. Käytiin mutka Haukilahdessa ja takaisin.

Aika 37:11, matka 5,8km, keskiarvosyke 149.

tiistaina, tammikuuta 16, 2007

Aamulenkillä

Juostiin Amandan kanssa reipas aamulenkki: Länsiväylän pohjoispuolta Tapiolaan ja eteläpuolta takaisin Matinkylään. Lämmintä melkein viisi astetta, länsituuli ja puolipilvistä - hyvä juoksukeli. Paitsi, että pyörätiet olivat paikka paikoin todella liukkaat, jää alla ja vesi lillui päällä.
Normilenkki, nyt pitää kiiruhtaa töihin.

Aika 01:11, matka 10,4km, keskiarvosyke 147.

maanantaina, tammikuuta 15, 2007

Loppu liukastelulle!

Hain tänään nastoitetut Sarvat ja kävin koekävelyllä läheisessä metsässä. Kengät ovat erittäin jäykät ja lestissä on hyvin tilaa. Paljaalla asfaltilla kävely oli outoa, mutta jäisellä alustalla kengät olivat ihan ylivedot ja pito uskomaton. Huomisaamuksi on suunnitteilla kevyt lenkki, mutta sen taidan kuitenkin juosta Kayanoilla. Säätiedotus lupaa lämpenevää ja ehkäpä hieman vesisadettakin. Loppuviikoksi taas lupaillaan pakastuvaa, jospa sitten pääsee testaamaan Sarvoja tositoimissa.

lauantaina, tammikuuta 13, 2007

Pitkän korviketta

Alkoi ahdistamaan oikein kunnolla, kun taivaalta tuli räntää ja sotki pyörätiet siihen kuntoon, etten päässyt viikonlopun pitkälle. Iltaa kohden alkoi kuitenkin pakastaa ja tiet olemaan juoksukunnossa. Niinpä otin Amandan mukaan ja lähdettiin juoksemaan korvikelenkkiä. Juostiin Länsiväylän pohjoispuolta Westendiin ja sieltä Melsteninrantaan ja Haukilahden venesataman kautta Matinkylään. En juurikaan jaksanut tarkkailla sykemittaria, vaan annoin mennä perstuntumalla. Kivasti kulki, Amanda vaan ei jaksanut oikein mukana - onhan tuolla jo ikää liki 10 vuotta, mikä on tuolle rodulle jo varsin korkea ikä.

Tarkastelin aamupäivällä Tukholman maratonin reittikarttaa, näyttää oikein hyvältä. Västerbron silta tuottanee (ainakin toisella kierroksella...) muutaman ärräpään, siitä olen varma.

Aika 55:43, matka 9km, keskiarvosyke 156.

torstaina, tammikuuta 11, 2007

Karaistumista

Herätys klo 6.15, Amandan kanssa ulos haistelemaan ilmaa. Räntää satelee hiljalleen, yksi aste lämmintä ja tuuleskelee. Tällä kertaa päätin jättää Amandan kotiin - keli on sellainen, että koiruus ei juokse, vaan on kivirekenä perässä. Räntäsade yltyy.

Lähdin juoksemaan reipasta kymppiä. Pyöräteille ei ollut vielä ehtinyt muodostua juoksua haittaavaa räntä/lumikerrosta, joten alusta oli hyvä juosta. Välillä ei tosin eteensä nähnyt, kun tuuli työnsi räntää vaakatasossa silmille. Juoksu kulki kuitenkin hyvin eikä tuntunut missään vaiheessa raskaalta. Tässäpä yksi lenkki jota voi muistella kesähelteillä.

Aika 55:02, matka n. 10km, keskiarvosyke 163.

maanantaina, tammikuuta 08, 2007

Iltalenkillä

Olin illalla kahden vaiheilla, lähteäkö juoksemaan vai ei - tiistaiksi ja keskiviikoksi on luvattu sadetta. Iltayhdeksän jälkeen ei satanut mitään, joten otin Amandan mukaan ja lähdin lenkille. Käytiin mutka Haukilahdessa ja takaisin, vähän mitäänsanomaton lenkki. Tulipahan juostua (...tai ulkoilutettua koiraa).

Aika 42:30, matka 5,7km, keskiarvosyke 142.

lauantaina, tammikuuta 06, 2007

Loppiaisen viettoa

Yhden jälkeen iltapäivällä suuntasimme Amandan kanssa kohti Koivusaarta. Ilma oli hyvä, pari astetta lämmintä ja aamulla paistoi jopa aurinko. Normilenkki. Fiksuna poikana en ottanut juotavaa mukaan, kun on niin viileä ilma eikä silloin tule jano - just joo...

Aika 01:48, matka 14,5km, keskiarvosyke 146. Oli raskas lenkki, viime viikon ankara dieetti (-3 kg) tuntuu kehossa.

torstaina, tammikuuta 04, 2007

Aamulenkillä

Kevyt aamulenkki Amandan kanssa, juostiin Haukilahteen ja takaisin. Pari astetta lämmintä, puolipilvistä ja ihan mukava keli. Juoksu oli vähän väkinäistä, mutta kyllä tämä tästä. Nyt pari päivää huilia ja viikonloppuna sitten pitkälle.

Aika32:36, matka 4,4km, keskiarvosyke 143.

keskiviikkona, tammikuuta 03, 2007

Vuoden avaus

Kello soi 6:30, vaatteet päälle ja Amandan kanssa ulos. Säkkipimeää. Odotan innolla niitä kevätaamuja, jolloin pääsen juoksemaan auringonnousun aikoihin - onneksi ei tarvitse odottaa enää kauaa.
Iskias alkaa olemaan kunnossa ja kelit näyttää taas siltä, ettei tuolla mitään nastalenkkareita tulla tarvitsemaan. Toivottavasti tällaiset talvet eivät toistu kovin usein tulevaisuudessa. Kaipaan kovasti kymmenen asteen pakkasta ja lumipeitettä valaisemaan muuten niin pimeää maisemaa.

Aika 01:01, keskiarvosyke 146, matka 8,3km. Hyvä fiilis, aamulenkit otetaan jälleen ohjelmaan mukaan.