lauantaina, syyskuuta 30, 2006

Pitkästä aikaa pitkälle

Aamupäivällä menen juoksemaan pitkän lenkin. Koska Polar on huollossa, otan vanhan kunnon Suunto Advizor -sykemittarin käyttöön. Sillä saa sykkeet talteen, mutta ei kierrosaikoja, matkoja tai nopeuksia. No, matka on tuttu ja sen pituus tiedetään ja ajan perusteellahan saa sitten nopeuden laskeskeltua. Jos sillä nyt mitään merkitystä on...
Toivo elää, ettei aamulla sataisi kaatamalla.

perjantaina, syyskuuta 29, 2006

Testausta...

...Polarille. Ei auttanut paristojenvaihto, sama vika edelleen ja siksipä laite lähtee uudestaan huoltoon. Herätys 6:15 ja puolelta oltiin jo ulkona. Puolipilvistä ja 12 astetta lämmintä, ihan kiva sää juoksemiseen. Hölkättiin Länsiväylän vartta Westendiin ja Haukilahden rantoja pitkin takaisin. Ei mitään erikoista raportoitavaa tällä kertaa.

Matka 8,5 km, aika 55:33.

torstaina, syyskuuta 28, 2006

Huoltoa...

...Polarille. Käytin sen tuossa liikkeessä, tutkailivat hetken ja vaihtoivat takuun piikkiin uudet paristot sekä vyöhön että kelloon. Huomenaamulla mennään sitten testaamaan josko tuo ensiapu auttoi. Toivotaan, ettei aamulla sada...ainakaan paljoa.

keskiviikkona, syyskuuta 27, 2006

Ulkoilua

Kävin Amandan kanssa aamulla juoksemassa puolisen tuntia. Polar lähtee nyt huoltoon, taas sykkeet heiluivat alkukilometreillä väliä 117 - 170, ollen enimmäkseen tuolla 170 alueella. Juoksufiilis kuitenkin hyvä.

Matka 4,4 km, aikaa vierähti puolisen tuntia.

tiistaina, syyskuuta 26, 2006

Aamulenkille

Järkytin Amandan heräämällä heti viiden jälkeen ja puoli kuudelta oltiin jo lenkillä. Ulkona oli kymmenisen astetta lämmintä, puolipilvistä ja vielä pimeää. Juoksimme Länsiväylän pohjoispuolta Haukilahteen, edelleen Haukilahden satamaan ja Koukkuniemen kautta takaisin Matinkylään. Fiilis oli hyvä, miltei täydellinen. Huonosti nukuttu viime yö tosin laski vähän fiiliksiä.
Polari sekoili taas alkumatkasta ja antoi 1. kilometrille maksimisykkeen 188. Eli tuo keskiarvosyke on jotain sinne päin. Ehkä. Pitäisiköhän kiikuttaa tuo mittari huoltoon, se näyttää turhan usein mitä-sattuu -lukemia.

Matka 6,6 km, aika 46:15 ja keskiarvosyke 146.

maanantaina, syyskuuta 25, 2006

Tukholmaan


Tänään sain ensimmäisen maratonkrääsän Tukholman maratonilta, kun Stockholm 2007 -treenipaita tipahti postiluukusta. Koko oli hyvä, pitää testata toimivuutta huomisaamun lenkillä.

Huomenna siis ohjelmassa kevyt puolituntinen hölköttelyä tai jotain sinne päin. Viitisen kilometriä kuitenkin juoksen aamulla ja Amanda tulee mukaan, satoi tai paistoi.

sunnuntaina, syyskuuta 24, 2006

Pitkälle

Lähdin yhden jälkeen nykymittapuun mukaan pitkälle lenkille - juoksin Haukilahteen ja sieltä Westendin itäkärkeen ja Länsiväylän vartta takaisin kotiin. 39 minuutin jälkeen alkoi vatsa vääntämään siihen malliin, että juoksu piti hidastaa kävelyksi. Vatsa oireili ensimmäistä kertaa juoksu-urani aikana, toivottavasti myös viimeisen. Johtuneeko viime aikojen epäsäännöllisistä ruokailuista - aamupuurokin on jäänyt pois. Väänsin kuitenkin lenkin loppuun juoksemalla ja viimeisessä ylämäessä löysin uuden maksimisykkeen: 179. Ehkä jonain päivänä menee se 180 rikki...?

Matka 10,6 km, aika 68:19, keskiarvosyke 154. Että näin tällä kertaa - jos kunto nousee nopeasti, niin kyllä se myös laskee nopeasti.

lauantaina, syyskuuta 23, 2006

Kävelylle

Pakkasin mukulan vaunuihin, Amanda mukaan ja lenkille. Juokseminen on noiden vaunujen kanssa niin hankalaa, että mentiin kävellen. Kirmattiin Länsiväylän vartta pitkin Haukilahteen, sieltä Haukilahden venesatamaan ja takaisin Matinkylään. Harvinaisen lämmin ilta. Sauna maistui lenkin jälkeen.

Matkaa 5,7 km, aika 55:07, keskiarvosyke 110.

torstaina, syyskuuta 21, 2006

Ilmoja pitelee


Terveisiä Riikasta. Konferenssista tuodaan infoähky tuliaisina, mutta illalla pääsee myös vapaalle. Riika on kaunis kaupunki, ohessa yksi kuva illan sightseeing-kierrokselta - tänne voisi joskus tulla lomailemaankin. Hintataso ei ole vielä täysin selvinnyt, pientä kuvaa antaa kuitenkin eilinen vierailu vanhan kaupungin yöelämässä - annos pikkupurtavaa kustansi 5 euroa.

Update: Riikan vanha kaupunki on kaunis - muu osa Riikasta ei. Eipä ole ikävä tuonne takaisin.

tiistaina, syyskuuta 19, 2006

Pakkausta

Nuha on pidellyt viime päivät otteessaan enkä ole viitsinyt lähteä juoksemaan. Maanantain lenkki ei tuonut hyviä fiiliksiä, pikemminkin olo oli kovin väsynyt ja sai olla viimeinen kerta kun lähden puolikuntoisena juoksemaan.
Perhe lähti illalla Turkuun ja minä lähden huomenna Riikaan. Pakkailen tässä illalla ja teen rästiin jääneitä työhommia. Outoa olla yksin kotona - viimeisten kahdeksan vuoden aikana tällaisia hetkiä on ollut yhden käden sormilla laskettava määrä. En ota juoksukamoja reissuun mukaan, yritetään nyt vain toipua tuolla reissussa. Aika usein on tosin käynyt niin, että noilta reissuilta tuo flunssan mukanaan kotiin. Liekö se lentomatka sitten se, jossa pöpöt pääsevät valloilleen? Kengätkin jäi nyt ostamatta, kävi taas niin kuin niin monta kertaa aiemminkin - tili tuli, tili meni.

Kävimme 4d-ultrassa katsastamassa uutta perheenjäsentämme - kaikki oli kunnossa ja pikkuisen kasvonpiirteetkin erottuivat hämmästyttävän hyvin. Sukupuoli selvisi myös, tällä kertaa emme malttaneet odottaa synnytykseen saakka :)

maanantaina, syyskuuta 18, 2006

Aamuvääntöä

Herätys kuuden jälkeen, ulkona 7 astetta lämmintä ja puolipilvistä. Ensin aioin käyttää Amandan lenkillä ja mennä itse sen jälkeen juoksemaan, mutta tulin sitten toisiin ajatuksiin ja otin Amandan lenkille mukaan. Juostiin Haukilahteen ja takaisin, hiljaista oli maanantaiaamuna...

Matka 5,1 km, aika 36:37 ja keskiarvosyke 144

sunnuntaina, syyskuuta 17, 2006

Lenkillä

Kävin Amandan kanssa reippaalla kävelylenkillä auringon laskiessa. Kyllä oli kylmä, t-paita ja windstopper-takki eivät ole enää riittävä vaatetus kävelyyn. Se tässä vuodenajassa on ikävää, että vaatetukseen pitää alkaa kiinnittää yhä enemmän huomiota...

Syksyn tuntua...


Syksy 2006
Originally uploaded by J.Hernetkoski.
Vietimme viikonlopun flunssaa parannellen Paraisilla. Nyt alkaa olemaan jo suhteellisen terve olo ja huomenaamuksi olen suunnitellut kevyttä lenkkiä. Lauantaina kävin Turussa katsomassa uusia lenkkareita, Asicsin Kayanot kokoa 45 tuntuu olevan loppu koko Etelä-Suomesta. Toinen vaihtoehto, NB 1221, ei tunnu olevan tuolla länsirannikolla kovinkaan hyvin edustettuna...

Ilmassa alkaa olemaan jo syksyn tuntua, kaislikko on jo ruskettunutta ja puidenkin lehdet alkavat pikku hiljaa saamaan lisäväriä.

torstaina, syyskuuta 14, 2006

Diagnoosi

Minulla on flunssa ja poskiontelontulehdus. Yllätys yllätys. Syödään antibiootteja kolme päivää ja sitten pitäisi olla kunnossa. Ehkä maanantaina jo lenkille?

Keskiviikkona lähden työmatkalle Riikaan ja tulen perjantaina takaisin, joten jää urheilut ensi viikollakin vähiin. Taidan kuitenkin ottaa lenkkarit Riikaan mukaan. Harvemmin noilla reissuilla tosin on aikaa lenkkeilyyn tai muuhun "omaan" aktiviteettiin.

keskiviikkona, syyskuuta 13, 2006

Uusi alku

Protestina vuodatus.net:in uudelle mainoskampanjalle siirsin blogini blogger.com:iin.

Olo ei ole parantunut sitten viime postauksen, menen illalla tohtorille.