sunnuntaina, kesäkuuta 01, 2008

Heja, Heja, Heja...

kuului Lidingövägenillä lauantaina startin jälkeen. Lämmintä oli rapiat 25 astetta ja aurinko paistoi miltei täydeltä terältä. Forecan vielä perjantaina lupaama pilvinen sää oli vaihtunut ohueen pilviharsoon, joka ei antanut suojaa paahteelta. Lähdettiin vaimon kanssa juoksemaan samaa matkaa. Ensimmäinen kymppi juostiin ruuhkassa ja varottiin muita juoksijoita. Kympin jälkeen ruuhka vähän hellitti ja päästiin menemään omaa vauhtia. Västerbron silta oli mainettaan helpompi, siihen ehkä vaikuttaa myös se, että viimeiset puoli vuotta on treenattu mäkisessä maastossa. Näköalat oli kyllä entisensä.

Jossain 17 kilometrin kohdalla alkoi vasen nilkka oireilemaan ja sen myötä myös muuta vaivaa. Ehkä vaivoihin vaikutti myös se, että Djurgårdenin tylsistä tylsin lenkki oli edessä. Puolikkaan jälkeen aloiteltiin kävely ja toinen kierros oli enimmäkseen kävelyä. Viimeinen kymppi mentiin kuitenkin jo kelloa vastaan, sillä olisihan se ollut ikävää taivaltaa maraton ilman mitalia. Mitalit ja paidat kuitenkin saavutettiin, ajassa 5.51.35. Maaliviiva ylitettiin käsi kädessä ja vaimon 1. ja minun 4. maraton oli suoritettu. Loppukaneetiksi voisin sanoa, että kuuden tunnin maraton on ehkä rankempi kuin viiden. Saa nähdä sitten milloin koen sen neljän tunnin maratonin - ehkä Helsingissä 2008? Vaimolle kuitenkin suuret onnittelut kovasta suorituksesta sekä kiitokset mukavasta juoksuseurasta, ensi vuonna uudestaan?

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hieno homma. onnittelut vielä teille molemmille :)

Anonyymi kirjoitti...

Vau! Onnittelut kummallekin.

jaanaba.fitfashion.fi kirjoitti...

Onnittelut teille!

Varmaankin osaat sanoa, kuinka paljon hankalampaa maratonin juokseminen on kuumalla ilmalla?

Itseäni pelottaa tuleva HCM jos sattuu olemaan hyvin aurinkoinen ilma.

J.Hernetkoski kirjoitti...

Kiitoksia.

Viime vuonna Tukholmassa oli kuuma, virallinen lämpötila taisi olla 29, mutta voinet kuvitella mitä lämpötila suorassa paisteessa on.
Omat haasteensa helle tuo ja silloin aikatavoitteet kannattaa suosiolla unohtaa. Nestetasapainon ylläpito on se ykkösjuttu, ennemmin juo liikaa kuin liian vähän. Järjestäjien tarjoamat urheilujuomat on yleensä pelkkää vettä parempia (suolot).
Auringolta kannattaa suojautua parhaan kykynsä mukaan (lippikset, huivit, aurinkorasvat, jne.).
Hellemaralle lähtiessä kannattaa tehdä myös se itselle selväksi, että keskeyttämisriski kasvaa helteen kasvaessa.

Unknown kirjoitti...

Palju õnne!

J.Hernetkoski kirjoitti...

Tänan!