torstaina, toukokuuta 31, 2007

TV Kevyt

Aamunavaukseksi kevyt kymppi, ja kevyttä meno olikin. Hyvä fiilis.
Duuni kutsuu, joten raportoidaan sitten myöhemmin lisää tarinaa.

Aika 01:06, matka 10km, keskiarvosyke 134.

tiistaina, toukokuuta 29, 2007

Vetoja

Aamulla 6 x 1000m vedot, välissä 700m palautukset. Hyvin kulki, illalla sitten hierontaan.

Aika 58:02, matka 10.1km, keskiarvosyke 152.

Edit: viime kerrasta viisastuneena(?) hörpin aamupalaksi muutaman desin Maximia ja kreatiinipuryvaattia antamaan potkua vetoihin. Tällä kertaa selvittiin kovahkosta aamulenkistä ilman uuvahduksia

sunnuntaina, toukokuuta 27, 2007

Sähköä ilmassa

Ilma on ollut koko viikonlopun lämmin, kostea ja painostava. Lähdin iltaysin jälkeen lenkille, lämmintä oli vielä 19 astetta ja lännessä komeat ukkospilvet. Vartin jälkeen satoi muutama pisara, mutta isompaa sadetta ei tullut. Hiki kyllä tuli. Juoksu tuntui paaaljon paremmalta kuin eilen, kierreltiin Amandan kanssa kolmisen varttia Niittykumpu-Haukilahti -akselilla, Tukholman mielikuvaharjoittelu siivitti juoksua.


Aika 42:50, matka 6.7 km, keskiarvosyke 143.

lauantaina, toukokuuta 26, 2007

Tervan juontia

Lähdin seiskan aikoihin illalla juoksemaan, tarkoituksena juosta kevyt kymppi. Heti alussa sykkeet normaalia korkeammalla ja juoksu tosi raskasta. Siksipä helpotin hieman ja juoksin vain 45 minuuttia - eipä ole pitkään aikaan tullut juostua näin huonoa lenkkiä. Taitaa olla vielä flunssa päällä...ja viime viikko on ruokailtu epäsäännöllisesti eikä mitenkään erityisen terveellisesti. Ensi viikolla syödään sitten salaattia ja juodaan vettä. Karkit, jädet ja muut herkut on nyt pannassa 9.6 asti.

Aika 45:37, matka 7.1km, keskiarvosyke 147.

torstaina, toukokuuta 24, 2007

Aamulenksa

Piti juosta kevyt kymppi ja pistelinkin maravauhtia sellaiset 40 minsaa. Sitten alkoi tylsistyttää ja juoksin loppulenkin tasaisesti kiihtyvällä vauhdilla. Vauhtiskaala 6:30 - 04:43.

Aika 56:39, matka 9.5km, keskiarvosyke 146

Edit: eilinen footpodin kalibrointi oli onnistunut, mittasin matkan täällä ja heittoa tuli kymmenisen metriä, mikä taas menee mittausvirheisiin. Sykemittari toimi muutenkin hienosti, vanhat ongelmat poistuivat (ainakin toistaiseksi...).

keskiviikkona, toukokuuta 23, 2007

Pikkulauantaita

Olen maanantaista lähtien hoidellut pientä flunssanpoikasta lepäämällä - tai siis jättämällä juoksemiset väliin, ei tässä sen kummempia lepoja ole pidetty. Kurkku karhee ja nuha päällä.
Sain Polarin tänään huollosta, taisivat vaihtaa jotain näytön osia ja uuden sykevyön. Tuntuihan tuo toimivan, kun testasin koiran ulkoilutuksen aikana. Tukholmaa varten pitäisi nyt kaiken olla kunnossa: lähtölupa faksattu matkatoimistoon, koiran hoito varmistettu ja kunnonkin pitäisi olla ihan hyvässä jamassa. Kunhan vaan tästä räkätaudista pääsisi eroon, C-vitamiinia on syöty vähintään gramma per päivä.

Illalla on ohjelmassa taloyhtiön talkoot ja grillijuhlat, tarjolla makkaraa ja ehkäpä kylmää juotavaakin. Elättelen toiveita, että pääsisin aamulla juoksemaan kevyen lenkin - toivotaan, että räkätauti hellittää huomiseen.

Edit: muutaman grillimakkaran (oli muuten kesän ensimmäiset!!!) voimistamana kävin kalibroimassa footpodin Matinkylän urheilukentällä. Juoksin peräti kolme kierrosta, tartan jalkojen alla tuntui oudolta, muuten ihan kiva ja olisin voinut juosta pitempäänkin. Kentällä oli joku puulaakifutismatsi, mikä tarjosi jotain katseltavaa muuten niin tylsässä rataympäristössä.

Tässä fiilistelykuva viime kesän HCM:lta, jossain viidentoista kilometrin paikkeilla:

sunnuntaina, toukokuuta 20, 2007

Naatiskelua

Viimeinen pitkä ennen Tukholmaa kulki mukavasti ja nyt sykkeet pysyivät kurissa myös kahden tunnin jälkeen. Lämmintä viitisentoista astetta ja aurinko paistoi, kova tuuli. Ajassa 2:30 otin vielä loppukirin ja juoksin seitsemän viimeistä minuuttia täysillä. Samalla saavutin vaimon ja tytöt, jotka olivat kävelyllä ja käveltiin sitten yhtä matkaa kotiin.
Itsevarmuus kasvoi rutkasti tällä lenkillä, sen verran kevyeltä tuo loppukiri tuntui :)

Aika 2:37, matka 22.2km, keskiarvosyke 135.

perjantaina, toukokuuta 18, 2007

Palauttelua

Amandan kanssa kevyt vitonen. Vähän nukuttu yö ja viime päivien lenkit tuntuivat kropassa. Huomenna lepoa ja venyttelyä, sunnuntaina pitkä.

Aika 29, matka 4.4 km, keskiarvosyke 136.

torstaina, toukokuuta 17, 2007

Maravauhtia?

Päivä meni kaikenlaista touhutessa, joten pääsin lenkille vasta iltaysin jälkeen, kun lapset oli saatu nukkumaan. Keli oli niin hieno, että päätin juosta hieman pidemmän kuin eilen suunnitellun kympin. Ja hieman nopeamman kuin kevyen. Eli testata maravauhtia.

Juoksin rantoja pitkin Westendiin, sieltä Länsiväylän vartta Keilaniemeen. Keilaniemestä suuntasin Kehä ykköselle ja Tapiolan kautta Matinkylään. Juoksu oli erittäin hyvä - ellei täydellinen. Tämän pohjalta ennustetaan siis maratonajaksi 4:25.

Aika 1:35, matka 15.1km, keskiarvosyke 140.

keskiviikkona, toukokuuta 16, 2007

Aamulenkkiä

Heräsin 6:20 ilman herätyskelloa ja lähdin käyttämään Amandan ulkona ja sen jälkeen juoksemaan veekoota. Juoksu kulki mukavasti 50 minuuttia, minkä jälkeen oli pakko hiljentää vauhtia kun ei yksinkertaisesti jaksanut. Syytä tuohon jaksamattomuuteen haen seuraavista: huono palautuminen viikonlopusta, univelka, siitepöly tai näiden kaikkien yhteisvaikutus. Seliseli.
No, loppuun saakka kuitenkin juostiin vaikka mieli veti nurmikolle pötköttelemään...

Aika 01:00, matka 11.4km, keskiarvosyke 161.

sunnuntaina, toukokuuta 13, 2007

Palauttelua

Lähdin illalla palauttelemaan eilistä ja kävin mutkan Haukilahdessa ja takaisin. Aurinko paistoi ja oli kymmenisen astetta lämmintä, mutta tuuli puhalsi mereltä ja oli kylmä. Kädet kohmeessa kun pääsin kotiin. Muuten kulki hyvin, viimeisen ylämäen otin sitten vähän nopeammin - aukaisi kivasti paikkoja.

Aika 36, matka 5.0km, keskiarvosyke 134.

Hyvää Äitienpäivää kaikille Äideille!


lauantaina, toukokuuta 12, 2007

Toiseksi viimeinen pitkä

Tälle päivälle on paljon ohjelmaa, joten lähdin pitkälle heti aamusta. Juoksin Länsiväylän vartta Lauttasaareen, sieltä Hietsuun ja edelleen Munkkiniemeen. Munkkiniemestä oikaisin Kuusi- ja Lehtisaaren kautta Tapiolaan ja kotiin. Eväänä oli 6 dl Maxim Red Fruit -juomaa, tuhdimman puoleista sekoitusta.
Lenkin tavoitteena oli pitää sykkeet kurissa ja siinä varsin hyvin onnistuinkin.

Aika 3:17, matka 25.4km, keskiarvosyke 136 - varsinaista nylkytystä.

perjantaina, toukokuuta 11, 2007

Hyvää perjantaita!

Jälleen on se viikon paras päivä eli perjantai ja viikonloppu edessä. Huomenna on ohjelmassa pitkä lenkki, sitten illemmalla pienimuotoiset synttäribileet. Ja sunnuntaina äitienpäivä.

Vein eilen sykemittarin huoltoon seuraavin saatesanoin:

- näytön pikselit puuttuvat. Tämä käy ilmi erityisesti tallennettuja harjoituksia tarkasteltaessa, jolloin näytön oikeasta laidasta puuttuu pikseleitä.

- sykemittari ei ota signaalia sykevyöltä. Olen testannut ongelmaa myös toisen sykevyön (Polar T31) kanssa ja ongelma toistuu myös sen vyön kanssa, joten paristojen heikkous ei liene syynä(?). Tapanani on kastella sykevyö vesihanan alla ennen käyttöä ja pestä sykevyö säännöllisesti.

- sykelukemat näyttävät mitä sattuu: aloitan harjoituksen ja sykelukema näyttää 160 sykettä/min monen minuutin ajan, vaikken tekisi mitään. Seuraavaksi lukema muuttuu joksikin toiseksi, epärealistiseksi lukemaksi ja pysyy siinä muutaman minuutin. Ongelman ilmetessä lähellä ei ole mitään mikä voisi aiheuttaa häiriöitä laitteelle (ongelmat eivät ole paikkariippuvaisia).

Saapa nähdä mitä tuosta tulee...toivotaan, ettei apparaatti ole huollossa kovin montaa viikkoa. Varalaitteena huollon ajan toimii vanha Suunnon Advizor.

Kävin eilen myös fysioterapiassa näyttämässä pohkeitani. Kommentit oli positiiviset eli ei mitään suurempia jumeja tai ongelmia. Terapeutti suositteli ottamaan Kayanot takaisin käyttöön ja juoksemaan maran niillä - taidanpa ottaa neuvosta vaarin. Samalla reissulla ostin purkillisen Maximin energiajuomaa, sitä samaa mitä Tukholmassa on tarjolla. Sitäpä sitten testaillaan huomisella pitkällä.

torstaina, toukokuuta 10, 2007

10.5.2007

Juoksua aamusella, ei oikein kulkenut ja sykemittari oli jälleen sekaisin --> huoltoon. Otin Kayanot takaisin käyttöön - jospa nuo jalkavaivat olisivat uusien kenkien syytä...?

Aika 39:56, matka 6.2 km, keskiarvosyke jossain 140 tienoilla.

keskiviikkona, toukokuuta 09, 2007

Lepoa

Tälle aamulle oli suunnitteilla maravauhtinen kymppi. Siispä käytin Amandan aamulenkillä ja sen jälkeen lähdin juoksemaan. Ehdin ottaa muutaman juoksuaskeleen, kun jo päätin kääntyä takaisin kotiin: penikat oireilivat lievästi, joten annan niiden nyt saada vähän lepoa ja Zonea.

Viikonlopuksi on suunnitteilla pitkä, joten satsaan siihen ja jätän nämä lyhyemmät lenkit vähemmälle huomiolle (tai ainakin yritän...).

maanantaina, toukokuuta 07, 2007

Aamulenkillä

Maanantaiaamun ratoksi lähdimme Amandan kanssa juoksemaan kevyen aamulenkin. Kierros rantoja pitkin Westendiin ja takaisin - leppoisaa menoa. Aurinko paistoi ja seitsemän astetta lämmintä.

Aika 01:03, matka 9.5 km, keskiarvosyke 133.

sunnuntaina, toukokuuta 06, 2007

Hyvin kulukee...

Pari päivää superkompensointia (=lorvailua) takana, joten tänään oli aika ottaa vauhdikkaammin. Juoksin seitsemän minuutin lämmittelyt ja sitten hieman alle 5 min/km vauhtia loppumatkan. Hyvä fiilis!

Lämmintä 14 astetta, aurinko paistelee, kova ja puuskittainen tuuli.

Aika 30:24, matka 5.9 km, keskiarvosyke 156.

torstaina, toukokuuta 03, 2007

Hiiiidas

Tänään siis teemana pitkä ja hidas lenkki ja tuntuikin siltä, että alan saamaan pikku hiljaa juonesta kiinni. Reitti oli seuraava: Olari, Mankkaa, Pohjois-Tapiola, Keha I:n vierustaa Turun moottoritien risteykseen ja siitä motarin vartta Munkkiniemeen. Kuusisaarentietä Tapiolaan ja takaisin Matinkylään. Ihan kiva lenkki, pl. tuo Kehä I:n vierusta. Vettä tihuutti koko matkan ajan, onneksi ei kuitenkaan mitään kaatosateita tullut niskaan. Parin tunnin juoksun jälkeen oli jo haastetta pitää sykkeet alle 140:n, joten pahimmissa ylämäissä piti lyödä kävelyksi.

Aika 03:01, matka 24,6km, keskiarvosyke 136.

keskiviikkona, toukokuuta 02, 2007

38 päivää

Ulkona kovin syksyinen ilma, välillä sataa räntää, välillä vettä ja puuskittainen tuuli. Pari astetta lämmintä. Siinäpä ainekset hyvälle lenkille.
Juosta jolkottelin reilun tunnin ajan pitkin lähialueita ja yritin opetella juoksemaan hitaasti. Edelleen se on kovin vaikeaa, mutta huomenna jatketaan sitten pitkän, HITAAN merkeissä (viikonloppuna on muuta ohjelmaa, joten pitkä siirtyy huomiselle).

Aika 01:04, matka 9.6km, keskiarvosyke 141.