sunnuntaina, huhtikuuta 29, 2007

Kevyt

Kevyttä nylkytystä keskellä keväistä luontoa. Kova vastatuuli, joka pakotti suorilla pätkillä aikamoiseen etukumaraan.

Aika 01:00, matka 8.8km, keskiarvosyke 139

Mustfin

Juostiin vaimon kanssa Paraisilla Mustfinnin lenkki hieman lyhennettynä versiona. Lämmintä 5 - 10 astetta, kylmä pohjoistuuli. Mentiin vaimon vauhtia ja luulen, että matalalla sykkeellä juostu puolitoistatuntinen teki minullekin tosi hyvää - ainakin siltä tuntui. Vaimolle onnittelut tähän astisen juoksu-uransa pisimmästä lenkistä :)
Otuksia matkan varrelta: lampaita karitsoineen, jäniksiä, kotka, hevosia.

Tänään lepäillään, huomenna on ohjelmassa Naantalin kylpylä ja sen palvelut.

Aika 01:32, matka 11.4km, keskiarvosyke 126.

torstaina, huhtikuuta 26, 2007

Torstailenkki

Lähdin iltaysin jälkeen testaamaan uusia kenkiä, hyvältähän ne tuntuivat. Hölköttelin reittiä Olari - Niittykumpu - Haukilahti - Koukkuniemi - Matinkylä. Loppuun otin sellaiset 4 x 100m vedot, jotka juoksin ns. täysillä. Hyvä fiilis.

Aika 46:02, matka 7.6km, keskiarvosyke 147.

tiistaina, huhtikuuta 24, 2007

Kayanot eläkkeelle

Vaimo osti synttärilahjan hieman ennakkon ja sain tänään uudet Asicsit. Kayanot joutivat jo kävelykengiksi ja päätin vaihtaa mallia: palasin tuttuun ja turvalliseen 2000-sarjaan. Kayanot olivat muuten hyvät, mutta niissä on saumat huonossa paikassa ja pikkuvarpaani ottaa saumaan ikävästi kiinni. Uudet kengät siis mallia GT2120. Ja onhan nämä uudet 40 grammaa kevyemmät kuin Kayanot. Tästä seurannee vähintään puolen tunnin parannus maratonaikaan...

Auringonnousussa

Eilen illalla mietiskelin, että olisi kiva juosta rento lenkki auringonnousun aikaan. Niinpä heräsin aamulla klo 5.30 ja lähdin juoksemaan. Auringonnousua ei valitettavasti näkynyt, vaan satoi hiljalleen vettä. Ilma oli raikas ja lämmintä 4 astetta. Juoksin Soukan suuntaan ja Espoonlahdesta poikkesin Länsiväylän pohjoispuolelle ja sitä kautta takaisin Matinkylään. Amanda oli tällä kertaa eri mieltä lenkin pituudesta ja ajankohdasta - eikä ilmakaan tainnut olla koiruuden mieleen.
Tämä lenkki olisi itse asiassa pitänyt juosta eilen, mutta kun vähän laiskotti niin en jaksanut. Ja oli vähän muutakin hommaa.
Seuraava lenkki on sitten perjantaina, saapa nähdä maltanko odottaa sinne asti...

Aika 01:18, matka 11.3 km, keskiarvosyke 140.

sunnuntaina, huhtikuuta 22, 2007

Hidasta...

Arvuuttelin aamupäivän tuon pohkeen (vasen pohjelihas kipeytyi perjantaisen lenkin jäljiltä) kanssa , että lähteäkö pitkälle vai ei, mutta sitten vaimo lähti lenkille ja se oli viimeinen niitti. Eli juoksemaan. Reitti oli sama kuin viime sunnuntaina, tosin hieman pidennettynä versiona. Aurinko paistoi ja lämmintä oli kymmenisen astetta. Aikas kiva juoksukeli.
Ensi viikko otetaan sitten vähän lunkimmin eli rennommin.

Aika 02:35, matka 22.8 km, keskiarvosyke 141.

perjantaina, huhtikuuta 20, 2007

Perjantai-illan viettoa

Elättelin päivällä toiveita siitä, että pääsisin juoksemaan iltalenkin kuivassa kelissä - väärässä olin. Kuuden jälkeen illalla alkoi ripottelemaan vettä ja sade taitaa jatkua aamuun saakka. Ei se mitään, sokeriukot on erikseen. Tein vanhemmalle tytölle iltapuuron ja lähdin sen jälkeen juoksemaan. Hölköttelin puolen tunnin TV kovan, viikonlopun kunniaksi. Hyvin tuntui kulkevan, vaikka vettä satoikin. Huomenna mennään perheen kanssa Sea Lifeen katsomaan kaloja, sunnuntaina sitten pitkälle (20 - 22 km).

Aika36:29, matka 6.9 km, keskiarvosyke 160.

keskiviikkona, huhtikuuta 18, 2007

Palauttelua

Kevyt, palauttava aamulenkki - mutkitellen Westendiin ja takaisin.
Viitisen astetta lämmintä, pilvistä.

Tukholman maratonin (vielä 52 päivää treeniaikaa!) juoksunumerot on jaettu ja sain numeron 10490, mikä takaa pääsyn F-karsinaan (eli siihen viimeiseen lähtöryhmään). Eipä sinne kovia aikoja mennä juoksemaan, joten samapa tuo missä järjestyksessä lähdetään.

Aika 01:03, matka 9.8km, keskiarvosyke 139.

maanantaina, huhtikuuta 16, 2007

Iltarykäisy

Viime yö tuli nukuttua niin huonosti, etten jaksanut aamulla nousta juoksemaan. Päivä menikin sitten oudoissa fiiliksissä, kun suunnitelmissa ollut lenkki jäi juoksematta. No, iltapäivällä oltiin naapurin pariskunnan ja lasten kanssa pihalla ja hieman yllättäen sovittiin naapurin isännän kanssa kevyestä iltalenkistä. Seiskan maissa tavattiin pihalla ja lähdettiin kohti Espoon keskuspuistoa. Mutkiteltiin kuntopolkuja pitkin Sunaan saakka ja takaisin. Maasto oli vaihtelevaa ja mukavaa vaihtelua ns. normilenkkeihin. Linnut lauloi ja oli kovasti kesäinen fiilis.
Kaverilla on sen verran parempi kunto, että lenkki oli hänelle kevyt, mutta minulle kova. Eipä siinä mitään, tulipahan juostua hieman pidempi, kova lenkki. Hyvä fiilis.

Aika 01:21, matka 14,4km, keskiarvosyke 161

sunnuntaina, huhtikuuta 15, 2007

Aurinkoinen pitkä

Lähdin kymmenen jälkeen aamulla juoksemaan pitkää. Lämmintä ulkona 14 astetta ja aurinko paistaa kevyen pilviverhon läpi. Shortsit jalkaan, t-paita päälle ja menoksi. Ensi alkuun asu tuntui viileältä tähän keliin, mutta ilma lämpeni hiljalleen. Reitti meni jotenkin näin: Olari, Mankkaa, Tapiola, Otaniemi, Kaskisaari, Koivusaari, Länsiväylän vartta takaisin Matinkylään.
Juoksu kulki mukavasti ja juotavakin riitti mainiosti, eilisistä peloistani huolimatta.
Kotona suihkussa huomasin, että aurinko oli polttanut polvet ja poskipäät.

Aika 02:18, matka 20,2km, keskiarvosyke 145.

lauantaina, huhtikuuta 14, 2007

Ulkoilua

Tänään käytiin Intersportissa tsekkaamassa 12-tuumaisten pyörien tarjontaa ja aika heikkoa tuntui olevan (kysyntä siis suurempaa kuin tarjonta eli fillarit oli loppu). Niinpä tuo meidän vanhin tyttö joutui tyytymään pelkkään pyöräilykypärään, ehkäpä se pyörä saadaan vielä ennen kesää hankittua. Vaimo osti itselleen juoksutrikoot ja minulle uuden kuoritakin, oikein juoksuun suunnitellun (Haglöfs Zeal). Kiitoksia siitä :)

Iltapäivällä lähdettiin koko poppoolla ulkoilemaan ja kävelimme meren rantaan ihmettelemään hanhia ja sorsia. Keli oli todella kesäinen. Pari tuntia ulkoiltiin auringonpaisteessa ja sen jälkeen iltapuuhiin.
Huomenna juoksen pitkän, tavoitteena on saada sellaiset 18 - 20 kilsaa mittariin. Lämmintä ja auringonpaistetta luvassa eli shortsikelit. Voipi tulla ensimmäinen pitkä tälle kaudelle, missä alkaa juotavat loppumaan kesken. Juomapullovyöni vetää vain kuutisen desiä, mikä on minulle aika vähän...tosin ainahan sitä voi kädessä roikottaa puolen litran limupulloa tai poiketa kioskilta hakemaan lisäjuomaa.

perjantaina, huhtikuuta 13, 2007

Uusille poluille

Tänään otettiin vaihtelua normilenkkeihin ja juostiin seuraava: Matinkylän rantaan, rantapolkua pitkin Kaitaalle ja Tiistilän kautta takaisin Matinkylään. Muuten lenkki oli ihan peruskauraa (Polar sekoili taas) ja totuttelua juoksemiseen. Pientä yskänpoikasta edelleen.

Aika 01:08, matka 10,4km, keskiarvosyke välillä 140-150.

torstaina, huhtikuuta 12, 2007

Hölkkää torstaiaamuna

Viime aikojen sairastelut on vienyt miehestä sen verran mehuja, että tälle päivälle suunniteltu reipas 50 minuuttinen vaihtui kevyeen 60 minuuttiseen. Läksimme Amandan kanssa puoli seitsemän aikoihin hipsuttelemaan kohti meren rantaa, aurinko oli jo noussut ja lämmintä oli pari astetta. Tuuli oli sen verran navakkaa, että pipo oli vielä tarpeen. Haukilahdessa oli jo muutama purjevene vesillä ja venekuume alkoi taas nostamaan päätään (purjehdusta harjoiteltiin muutama vuosi sitten ja se kipinä jäi elämään...).

Juoksu kulki mukavasti, mutta sykemittari alkoi heti alusta sekoilemaan. En antanut sen häiritä, vaan jatkoin fiiliksen mukaan. Kiertelin rantoja pitkin Westendiin ja Haukilahden kautta takaisin kotiin. Ihan hyvä fiilis. Viikonlopuksi on suunnitteilla pitkä ja optiona pidetään kevyt 40 minuuttinen. Plus ulkoilua perheen kanssa. Säätiedotus lupailee viikonlopuksi lämpimiä kelejä, jokohan pitkän uskaltaisi juosta shortseissa...?

Aika 01:00, matka 8,8 km, keskiarvosyke jotain välillä 140 - 150.

tiistaina, huhtikuuta 10, 2007

Paluuta arkeen

Lomat on nyt pidetty ja paluuta arkeen aloitellaan. Flunssaa on podettu viimeiset 12 päivää ja pikku hiljaa alkaa olokin paranemaan. Kävin illalla reippaalla kävelyllä Amandan kanssa, juoksukunnossa ei vielä olla. Torstaina on ohjelmassa reipas 50 minuuttinen, katsellaan miten se sitten onnistuu...

Aika 57:00, matka 5,5km, keskiarvosyke 120.

maanantaina, huhtikuuta 02, 2007

Päivän raportti

Yskää, kurkkukipua ja pientä duhaa. Se sitten tämän viikon treeneistä.
Jos jotain positiivista pitää kaivella, niin kuumetta ei juurikaan ole - ainakaan vielä.