lauantaina, maaliskuuta 31, 2007

Iltakävelyllä

Vaihdoin tämän päiväisen juoksulenkin puolen tunnin reippaaseen kävelyyn - matkaväsymys painoi sen verran, etten jaksanut lähteä juoksemaan.

perjantaina, maaliskuuta 30, 2007

Lomille lomps

Tänään alkoi loma ja lähdetään illalla pohjoiseen katsomaan vanhempiani. Ajetaan yötä myöten, näin matka mennee lasten kanssa kivuttomimmin. Huomenna on ohjelmassa kevyt 40 minuuttinen. Voi olla matkaväsymys päällä, joten juostaan jos jaksetaan.

torstaina, maaliskuuta 29, 2007

Kovempaa

Juoksin aamulla tuonne Soukan suuntaan. Alkuun 10 minuutin lämmittely, sitten 50 minsaa kovaa (oikeesti 45 minuuttia, kun akillesjänteen tienoilla alkoi tuntumaan "oudolta"...) ja kymmenen minuutin palattelu. Alku oli tosi kankeaa, mutta kyllä se siitä sitten lähti kulkemaan. Lämpötila oli melkein nollassa, aurinko nousussa - eli oivallinen juoksukeli. Alan ehkä pikku hiljaa oppimaan sen, miten juostaan tasaista vauhtia - harjoitus tekee mestarin.

Eilen alkoi uusintana Tähtäimessä Maraton -ohjelma, joka kertoo viiden henkilön valmistautumisesta elämänsä ensimmäiselle maratonille. 1. jakso vaikutti lupaavalta ja sarjaan valitut henkilöt olivat aika kaukana siitä mielleyhtymästä mikä tulee mieleen sanasta maratoonari. Mielenkiintoinen sarja, pitää katsoa seuraavatkin jaksot (muistaakseni sarja tulee keskiviikkoisin ykköseltä klo 20.00...?).

Nappasin eilen jostain vanhasta Juoksija-lehdestä "tehopirtelön" reseptin ja sitähän piti kokeilla. Ainekset:

1 dl rahkaa
1 dl maitoa
3 dl omenamehua
1 dl mansikoita
2 banaania
1 dl kaurahiutaleita
1 dl neljän viljan hiutaleita
2 rkl hunajaa

Nuo hurautettiin tehosekoittimeen ja annettiin pyöriä.
Maku: hyvä, hiutaleita voisi laittaa ensi kerralla vähemmän. Jouduin juomaan yksin melkein koko satsin, mutta eipä tullut koko iltana enää nälkä.

No niin, sitten taas asiaan:

Aika 01:04, matka 11,3km, keskiarvosyke 161.

maanantaina, maaliskuuta 26, 2007

Kevyt aamu

Lähdettiin Amandan kanssa puoli seitsemältä kiertämään Westendiä. Juoksu oli tosi kevyttä ja kulki hyvin. Rannassa oli huomattavasti kylmempää kuin "sisämaassa", meri huokuu kylmää vielä kauan.
Pienenä kuriositeettina mainittakoon, että lenkin maksimisyke oli sama kuin lauantaisen lenkin keskiarvosyke...

Aika 01:12, matka 10,5km, keskiarvosyke 138.

lauantaina, maaliskuuta 24, 2007

Pitkä

Lähdin aamukymmenen jälkeen pitkälle. Ulkosalla oli hieman sumuinen ilma ja kolmisen astetta lämmintä. Ensimmäisen puolen tunnin aikana tuli kylmä, mutta sitten aurinko alkoi paistamaan ja hiki alkoi nousta pintaan. Juoksin Lauttasaareen ja kiertelin rantoja pitkin Sindbadin satamaan ja aloitin paluumatkan Tallbergin Puistotieltä. Meri oli jo sula Larun eteläpuolella ja lintubongareita liikkellä.
Sykkeet oli kovasti ylhäällä, muuten juoksu kulki ihan mukavasti. Olisikohan joku pöpö taas iskemässä, vaimo ja toinen tyttö ovat molemmat pienessä flunssassa...hope not.

Aika 02:24, matka 20,7km, keskiarvosyke 151.

torstaina, maaliskuuta 22, 2007

Torstai on toivoa täynnä?

Tänään aamu valkeni vähän parempana kuin eilen. Heräsin vartin yli kuusi, heitin juoksukamat päälle ja menoksi. Treenipäiväkirja ohjeisti juoksemaan kevyen 60 -minuuttisen, mutta vasta perjantaina. Siirsin sen täksi päiväksi, koska haluan juosta pitkän lauantaina enkä sunnuntaina.

Juoksu kulki kivasti ja juoksimme Amandan kanssa perinteisen reilun kympin. Sumuista oli ja muutama aste lämmintä. Aamupalan ehdin syömään vasta töissä, mutta onneksi Gatoradea oli tarjolla ensihätään - iso kiitos siitä sponsorille. Hyvä fiilis.

Aika 01:08, matka 10,4km, keskiarvosyke 144.


keskiviikkona, maaliskuuta 21, 2007

Keskiviikon karsee aamu

Kymmenen minuuttia verryttelyä, 16 minuuttia kovaa ja kymmenen minsaa palauttelua.

Erinäisistä syistä johtuen tämän aamun lenkki poikkesi täysin suunnitellusta. Pitäisi kuunnella kehoa ja jättää juoksemiset väliin kun siltä tuntuu. Mutta kun mieli vetää juoksemaan, niin minkäs teet. Olen pyrkinyt pitämään linjaa sen suhteen, etten käytä kirosanoja blogissani - nyt olen aika lähellä lipsumista, joten päätän raporttini tähän. Prkl.

maanantaina, maaliskuuta 19, 2007

Tuulista

Aamulla oli niin törkeän huono keli, että jopa minä jänistin ja käytin koiran vain pikalenkillä (eli juoksemiset jäi väliin). Illalla keli oli jo vähän parantunut ja loska sulanut pyöräteiltä. Niinpä lähdimme Amandan kanssa juoksemaan tunnin kevyttä lenkkiä. Reitti vei Olarin kautta Tapiolaan, Länsiväylän yli Westendiin ja Haukilahden kautta takaisin Matinkylään. Ulkona pari astetta lämmintä ja tuuli lounaan suunnasta jotain 15 m/s. Myötätuuleen oli kiva mennä, vastatuuleen ei.

Keskiviikkona on ohjelmassa kova 45 minuuttinen eli katsotaan joko kymppi menee 45 minuuttiin (joopajoo).

Aika 58:31, matka 8,5km, keskiarvosyke 144.

sunnuntaina, maaliskuuta 18, 2007

Sunnuntaita

Aurinko paistoi aamulla täydeltä terältä, mutta iltapäiväksi oli luvattu vesisadetta. Siksipä lähdin heti aamutoimien jälkeen juoksemaan. Ohjelmassa oli kevyt 40 minuuttinen ja suunnitelmissa pysyttiin. Lämmintä pari astetta, kylmä tuuli.
Huomisaamuksi on suunnitteilla tunnin peekoo, mutta jos säätiedotus pitää paikkansa niin se voipi jäädä väliin. Katsellaan.

Aika 43:09, matka 6,6km, keskiarvosyke 145.

perjantaina, maaliskuuta 16, 2007

Palauttelua

Sain hieronnan jo tälle päivälle, jalat tykkäsivät. Illalla lähdettiin vielä koko porukalla parin tunnin kävelylenkille, aurinko paistoi ja oli miltei kesäinen keli. Matinkylän urheilukentän juoksurata on jo käyttökunnossa, pitää käydä lähipäivinä juoksemassa muutama kierros. Vauhtilenkit voisi ihan hyvin vetää radalla...

Nyt onkin sitten jo perjantai-illan kooma päällä, kohta nukkumaan.

Kevyttä

Juoksin aamulla reilun puolen tunnin kevyen lenkin. En ollut päättänyt reittiä etukäteen, joten harhailin väliä Matinkylä - Haukilahti niin kauan, että sain tuon treenipäiväkirjaan merkatun puoli tuntia täyteen. Kevyttä jolkottelua, ei mitään suurempia elämyksiä. Lenkin loppupuolella tapasin työkaverini ja jäin siihen suusta kiinni muutamaksi minuutiksi.
Huomiseksi yritän saada hieronnan.

Aika 37:08, matka 5,6km, keskiarvosyke 144.

keskiviikkona, maaliskuuta 14, 2007

Auringonnousussa

Tänään oli vuorossa vedot eli 8 x 3 min, 3 min palautuksilla. Vedot otin n. 5 min/km vauhdilla ja palautukset jotain 6:20. Juoksu kulki mukavasti, palautusten pitäminen riittävän "palauttavina" oli suurin haaste tällä lenkillä.
Melsteninrannassa oli hienot näköalat jäiselle merelle auringon noustessa, mikäs siinä juostessa. Joku ryhmä oli jo jäällä hiihtämässä (kello oli jotain 7.00 aamulla). Lämmintä aamulla puoli astetta eikä juurikaan tuulta.

Aika 49:50, matka 8,7km, keskiarvosyke 157.

maanantaina, maaliskuuta 12, 2007

Palauttelua

Lähdin illalla käymään kevyellä, palauttavalla lenkillä. Ilma oli sumuinen, pari astetta lämmintä. Eli ihan eri maata kuin eilen. No, ei tässä sokerista olla, joten menoksi vain. Juoksin Olarin kautta Niittykumpuun, sieltä Länsiväylän yli Westendiin ja Haukilahden kautta takaisin Matinkylään. Rento fiilis, lenkki itsessään oli vähän tylsä. Keskiviikkona onkin sitten vauhdikkaampaa luvassa.

Aika 50:29, matka 7km, keskiarvosyke 138.

sunnuntaina, maaliskuuta 11, 2007

Kevättä ilmassa

Lähdin puoli kymmeneltä juoksemaan pitkää. Puolipilvistä ja pari astetta lämmintä, kevyt länsituuli. Kymmeneltä alkoi jo aurinko paistamaan ja ilma lämpenemään. Juoksin Länsiväylän vartta Koivusaareen ja Westendin rantoja pitkin takaisin. Suurin osa reitistä oli jo sulana. Tukholmaan vielä 90 tehokasta treenipäivää.

Aika 01:59, matka 16,7km, keskiarvosyke 146.

torstaina, maaliskuuta 08, 2007

Vaihtelua

Heräsin puoli seitsemältä - armoton väsymys. Ulkona puoli astetta lämmintä ja suhmuraista. Käytin Amandan ensin lenkillä ja lähdin sen jälkeen juoksemaan. Tänään olisi ohjelmassa seuraavaa:

- verryttely 10 min
- kovaa 25 min
- verryttely 10 min

Tuota varten olin jopa ohjelmoinut oman ohjelman Polariin: 10 min nopeudella 6:20 - 6:40, 25 min nopeudella 5:20 - 5:40 ja loppuun 10 min nopeudella 6:20 - 6:40. Nopeudet olivat kyllä vähän liian hitaita, näin jälkikäteen sanottuna. Juoksu kulki hyvin ja pyörätiet alkavat olla jo sulina.

Aika 44:04, matka 7,6km, keskiarvosyke 154.

tiistaina, maaliskuuta 06, 2007

Aamulenkki

Pakkasta viitisen astetta, sumuista. Juostiin Amandan kanssa Olarin kautta Haukilahteen, sieltä Nokkalanniemeen ja takaisin Matinkylään. Kulki ihan mukavasti.

Aika 41:02, matka 6,4km, keskiarvosyke 149.

maanantaina, maaliskuuta 05, 2007

Ulkoilua

En vielä päässyt juoksemaan (ollut vähän muita kiireitä), joten mentiin sitten koko perhe iltakävelylle. Köpöttelimme Nokkalanniemeen ja sieltä jäälle. Vesi oli tänään noussut jään päälle ja illan tullen jäätynyt, mikä paikka paikoin hankaloitti vaunujen lykkimistä - no, tulipahan vähän kuormitusta kropalle. Kevätfiilis.

Huomisaamuksi olen suunnitellut kevyttä aamulenkkiä, saapa nähdä miten äijän käy...

perjantaina, maaliskuuta 02, 2007

Perjantaita

Pikku hiljaa aletaan palaamaan takaisin elävien kirjoihin. Tänään ei ole ollut kuumetta (kop, kop, kop...) ja tein jo kohtuulliset urheilusuoritukset: kävin lääkärillä ja siivosin asunnon. Lääkärillä lähinnä siksi, että hain sairaslomatodistuksen.
Imuroidessa tuli hiki, se täytyy myöntää, mutta oli se sen arvoistakin. Neljä päivää kun viettää poikamieselämää neljän seinän sisällä, niin alkaa kämppäkin olemaan sen näköinen (ja hajuinen...). Vaimo ja lapset lähtivät heti tiistaina pöpöä karkuun ja palailevat huomenissa takaisin - pitäähän sitä siistiä olla.

Kumma juttu, että vaikka vatsa alkaa olemaan jo kunnossa, niin eipä ole nälkä. Tänään olen syönyt aamupalan (kaksi karjalanpiirakkaa + jugurttia) eikä muuta. Masu tuntuu vaan olevan täynnä eikä olokaan ole sellainen, että keho vaatisi ruokaa. Juomista olen harrastanut sitäkin enemmän, lääkärin määräyksestä. No, kai se ruokahalu sieltä palailee aikanaan. Asiaan liittyen, kävin piruuttani puntarilla keskiviikkoaamuna ja pääsin uusiin lukemiin: 91,9 kg. Tavoite seistä Tukholman maran lähtöviivalla alle 90-kiloisena taitaa toteutua helposti.

Juoksemisesta en vielä uskalla haaveilla (no tunnustetaan, on se nyt mielessä käynyt...), mutta eiköhän sitä alkuviikosta olla taas ravailemassa pitkin Espoota. Ulos kun katselee, niin eipä kyllä ole häävit kelit - räntää sataa, kadut täynnä loskaa ja pari astetta lämmintä. Alkuviikosta oli kuitenkin vielä ihan oikeat pakkaset päällä. Vähän on sellaiset fiilikset, että tämä talvi oli sitten tässä...