sunnuntaina, joulukuuta 31, 2006

Uudenvuoden aattoa

Treenit on toistaiseksi jäissä, torstain lenkillä sain iskiaksen siihen kuntoon, ettei pysty juoksemaan. Pyörätiet olivat sen verran jäiset, että piti jännittää koko kroppaa lenkin ajan. Levossa ei oireita, mutta jalkeilla ollessa sattuu. Buranaa vaan poskeen ja lepoa.

Torstain lenkin jälkimainingeissa olen harkinnut nastoitettujen lenkkareiden hankkimista. Itse asiassa kävin jo sovittelemassa Sarvoja, mutta juuri se sopiva koko puuttui (10,5). Voi olla, että tilaan ne sitten postimyynnin kautta, noilla olisi käyttöä myös koiran ulkoilutuksessa jäisellä kallioalustalla...
Vuoden viimeinen päivä on Amandalle vuoden pahin päivä. Koiruus on vanhemmiten tullut kovin paukkuaraksi ja viettääkin aattoa saunan lauteiden alla, radion soidessa taustalla.

28.1 ja 25.2 olisi tarjolla kotirataultra, matkat 25 ja 50 km. Pidempi kiinnostaisi kovasti, mutta ei taida viitsiä tällä kunnolla lähteä rikkomaan paikkoja. Ehkä tuo helmikuun retki voisi olla asiaa, pistetään harkintaan.

torstaina, joulukuuta 28, 2006

PK-kävelyä

Lähdettiin illalla Oonan ja Amandan kanssa kävelylle ja suuntasimme Haukilahteen (yllätys, yllätys!). Ulkosalla oli pari astetta pakkasta, pilvetön taivas ja saimmekin ihailla kirkasta tähtitaivasta. Lännestä kävi ikävä tuuli, joka kylmäsi avoimilla paikoilla - muuten oli hieno talvi-ilta. Muita ulkoilijoita näkyi todella vähän, liekö tuo tuuli sitten karkoittanut muut lenkkeilijät sisätiloihin.

Aika 54:13, matka 5km, keskiarvosyke 119.

keskiviikkona, joulukuuta 27, 2006

Lämmittelyä

Juostiin Amandan kanssa Westendiin ja takaisin, kierreltiin teitä ja katuja. Lenkki oli lähinnä jouluruokien sulattelua ja kehon (ja mielen) valmistelua kevään maratreeniin. Alkumatka lönköttelyä ja loppumatkasta otin muutaman vedon mukaan. Kulki ihan mukavasti.

Aika 57:03, matka 8,3km, keskiarvosyke 144.

perjantaina, joulukuuta 22, 2006

Rykäisy

Cooperi tuli sitten juostua. Juoksin pari lämmittelykierrosta, otin pienet venyttelyt ja menoksi. Matkaa sain kasaan noin 2600 metriä eli aika lailla sitä mitä ennustinkin. Vielä olisi ollut kirivaraa ja ottaen huomioon viime viikkojen huonot nukkumiset (seliseli...), niin olen melkein tyytyväinen tuohon tulokseen. Paino aamulla tasan 97 kiloa, tuosta kun otetaan muutama kilo pois, niin 2800 juostaan sitten seuraavassa cooperissa rikki, se on varma.

Matinkylän kenttä oli umpijäässä, joten piti mennä Esport Arenalle juoksemaan. Eipä ollut kaksinen kokemus, sisähallissa loppuu happi kesken.

Keskiarvosyke 171 (94%).

Nyt lähdetään joulun viettohon, ei muuta kuin oikein rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta lukijoille! Palaan alkuviikosta sitten juoksun merkeissä asiaan.

torstaina, joulukuuta 21, 2006

Cooperia?

Huomenna on talven paras päivä - talvipäivän seisaus. Sitten alkaakin päivä pitenemään ja kesä tulee. No, ei nyt ihan vielä, mutta jo tammikuun lopulla päivä on jo huomattavasti pidentynyt ja illat valoisampia. Yes!

Tämän vuoden puolella pitäisi vielä juosta cooperi. Tarkoittaa siis ennen joulua, koska jouluna tulee kuitenkin syötyä liikaa ja olo on pöhöttynyt ainakin uuteen vuoteen saakka. Juoksin cooperin viimeksi intissä vuonna papu enkä edes muista tulosta - siihen aikaan ei juokseminen voinut vähempää kiinnostaa. Nykykunnolla voi 2600 (!!!) metriä mennä rikki, varovaisesti odotan/toivon kuitenkin rikkovani 2800 metrin rajan. Saapa nähdä. Suorituspaikaksi olen kaavaillut Matinkylän urheilukenttää, mutta jos on oikein huonot ilmat ja jäinen rata, niin sitten pitää siirtyä Esport Arenalle. Eipä kyllä huvittaisi maksaa siitä huvista kahdeksaa euroa - ihan niin kuin periaatteen vuoksi.

tiistaina, joulukuuta 19, 2006

Lunta ja pakkasta

Juostiin Amandan kanssa pikainen iltalenkki, lunta oli kivasti sentin verran jalan alla ja mukava pikku pakkanen.

Aika 31:20, matka 4,8km, keskiarvosyke 145.

sunnuntaina, joulukuuta 17, 2006

Kevyttä iltapalaa

Tänään nautittiin iltapalaksi 6,3 kilometriä nylkytystä. Isyyslomalaisen etuja, sunnuntai-iltana voi lähteä iltayhdeksän jälkeen lenkille - eikä tarvitse huolehtia maanantain työpäivästä. Tokihan minullakin on huomenna työpäivä, mutta kovasti normaalista poikkeava. Jos taloudellinen tilanne olisi toinen, voisin hyvinkin harkita koti-isäksi ryhtymistä...

Mutta asiaan, ulkosalla oli taas mitä mainioin keli, aste lämmintä ja kirkas ilma. Juoksu kulki kuin tyhjää vain ja Amandakin meni huomaamatta mukana. Käytiin mutka Haukilahdessa ja takaisin. Koko lenkillä taisi tulla vain pari ihmistä vastaan, hiljaista on nukkumalähiössä.

Aika 45:22, matka 6,3km ja keskiarvosyke 138. Syksyn rennoin lenkki, hyvä fiilis.

lauantaina, joulukuuta 16, 2006

Runners High

Upea ilma, 4 astetta lämmintä ja aurinko olisi paistanut, jos ei elettäisi vuoden pimeimpiä aikoja. Juoksin kevyen kympin ja kahdeksan kilometrin jälkeen Haukilahden venesatamassa pääsin otsikon mukaiseen tilaan. Luultavasti hyviin fiiliksiin vaikuttivat vahvasti viime viikon tapahtumat kotona :) Ai niin, havaintoja matkan varrelta: Länsiväylän varrella havaittu pajunkissoja, mikä näin joulukuussa on ehkä jopa harvinaista...

Aika 01:05, matka 9,8 km, keskiarvosyke 147.

maanantaina, joulukuuta 11, 2006

Vauva tuli taloon

11.12.2006 klo 16.15 perheemme sai uuden jäsenen: tyttövauva, 3285 grammaa, 52 cm. Äiti ja vauva voivat erinomaisesti ja tuore isä on vielä huumasta sekaisin

Kuvia tapahtumasta ehkä myöhemmin...

sunnuntaina, joulukuuta 10, 2006

Sunnuntain pitkällä

Otin puolen päivän jälkeen kauneusunet ja lähdin niiden jälkeen juoksemaan pitkää lenkkiä.
Alussa oli vaikea pitää vauhtia hitaana, vauhti nousi koko ajan 6:30 - 6:00 min/km. No, kunhan sain kympin mittariin, niin alkoi se vauhtikin pysymään kurissa. Pitkästä aikaa tuntui siltä, että kroppa alkaa olemaan kunnossa - koko syksy on oltu jonkin tason räkätaudissa.

Kiertelin Westendiin Haukilahden kautta ja edelleen Länsiväylän vierustaa Nokian pääkonttorin kohdalle ja jatkoin Keilarantaan. Sieltä juoksin Tapiolaan, Mankkaalle ja Olarin kautta kotiin. Paluumatkalla oli kova vastatuuli ja se tuntui vaatetukseen nähden kylmältä. Tekninen t-paita kuoritakin alla oli liian vähän, mutta kotona kuuma glögi maistui taivaallisen hyvälle.

Aika: 02:05, matka 18.2 km, keskiarvosyke 144

lauantaina, joulukuuta 09, 2006

Kissa vieköön

Kierrettiin Amandan kanssa Haukilahdessa pieni kävelylenkki. Keli oli ulkoiluun mitä mainioin, 8 astetta lämmintä ja reipas tuuli länsi-lounaasta. Kiva lenkki.

Huomenna pitää sitten mennä vetäisemään pidempi (juoksu)lenkki, jos kävisi Koivusaaressa mutkan ja takaisin tai sitten se pidempi versio sieltä Mankkaan kautta kotiin. Katsotaan nyt, jos vettä tulee liikaa tai löytyy jotain muuta tähdellisempää tekemistä, että joutaako sitä juoksemaan.

Aika 44:37, matka reilu 5 km, keskiarvosyke 110.

perjantaina, joulukuuta 08, 2006

Onneksi on perjantai!

Laiskotti niin, että nukuin miltei seitsemään ja lähdin lenkille vasta 10 yli. Juoksin kevyehkön aamulenkin ja kuvittelin pääseväni kotiin ennen sateen alkua - pääsin puoli kilometriä kotiovelta kun sade alkoi - ja kunnolla. Vielä kun soppaan lisätään kova tuuli, niin perinteinen koiranilma oli valmis - Amanda tykkäsi :)
No, me ei olla sokerista, joten päästeltiin eteenpäin. En tiedä johtuiko ilmasta vai huonosti nukutusta yöstä, mutta juoksu ei oikein kulkenut. Polarikin näytti sykkeet miten sattuu. Lisäksi sen näyttöön on viime huollon jälkeen ilmestynyt kuolleita pikseleitä eli osa numeroista puuttuu. Alkaa usko loppumaan Polarin mittariin, pitänee (jälleen...) kaivaa vanha ja uskollinen Suunnon Advizor naftaliinista ja kiikuttaa Polar huoltoon.

Aika 32:47, matka 5 km.

keskiviikkona, joulukuuta 06, 2006

Itsenäisyyspäivän lenkki

Lähdimme Amandan kanssa puolen päivän jälkeen kävelylle, kiersimme jo perinteiseksi muodostuneen Westendin kierroksen. Länsituuli puhalsi navakasti ja merellä oli jo pientä vaahtopääaallokkoa. Lämmintä 8,4 astetta. Viime vuonna ensilumi tuli 26.11, alla silloin ottamani kuva Haukilahden venesatamasta:



Tänään näkymät eivät olleet vielä noin talviset, toivottavasti lumi tulee maahan ennen joulua.
Hyvää itsenäisyyspäivää lukijoille!

Aika 01:26, matka reilu 10 km, keskiarvosyke 119.

maanantaina, joulukuuta 04, 2006

Maanantain revittelyä

Lähdin seitsemän jälkeen käyttämään Amandan ulkona ja teki mieli juoksemaan. Vaatetta oli kuitenkin aivan liikaa juoksemiseen - niinpä käytin Amandan pikalenkillä ja palasin kotiin vähentämään vaatetta. Vettä sateli hiljalleen ja lämmintä kuusi-seitsemän astetta (joulukuun neljäs!!) , teryleenit jalkaan, t-paita ja kuoritakki päälle. Vaatetus meni kelin kanssa täydellisesti nappiin.
Juoksutaukoa on takana miltei kaksi viikkoa ja sen kyllä huomasi menohaluista. Juoksin Haukilahden venesatamaan ja Länsiväylän vartta takaisin Matinkylään, päästelin aika lailla lujaa koko matkan.

Aika 29:12, matka 5,3 km, keskiarvosyke 165. Löytyi muuten uusi maksimisyke, 181. Hyvä fiilis. Ai niin, aloitin eilen Berocca -kuurin, tuntuu tuovan valoa tähän pimeyteen :)

sunnuntaina, joulukuuta 03, 2006

Lyhyellä kävelyllä

Kierrettiin Oonan ja Amandan kanssa Koukkuniemenrantaan ja takaisin Ompun kulmille. Sykemittaria en viitsinyt ottaa mukaan, aikaa taisi mennä 50 minuuttia, matka jotain 4-5 km. Vauhti oli sellainen mukava, hien pintaan nostattava, vaatetta oli tosin liikaa.
Ensi viikolla vaihdetaan taas juoksun puolelle - jos tämä räkätauti olisi jo taakse jäänyttä elämää.

lauantaina, joulukuuta 02, 2006

Pitkällä kävelyllä

Lähdettiin Amandan kanssa puolen päivän jälkeen pitkälle kävelylenkille. Kierrettiin Haukilahden rantoja pitkin Westendiin ja Länsiväylän vartta takaisin Matinkylään. Alkumatkasta tapasimme harvinaisen tuttavuuden, jota en ole ennen nähnyt: kärpän. Tai voi olla, että se oli lumikko. Pieni, valkoinen petoeläin. Ei juuri pelännyt meitä, kun ihmettelimme tuota otusta parin metrin päästä.

Matka: n. 10 km, aika 01:20, keskiarvosyke 117.