torstaina, marraskuuta 30, 2006

Back to basics

Tauti alkaa olemaan ohi, antibiootteja syödään vielä muutama päivä ja otetaan iisisti.
Käytiin illalla reippaalla kävelylenkillä, ilma oli kiva, mutta kovasti pimeää. Lumipeite olisi poikaa. Juoksemaan tekee jo kovasti mieli ja viikonloppuna voisi käydä kevyen lenkin heittämässä - hakemassa tuntumaa.

Tulevana talvena pitää kokeilla avantouintia, kunhan saadaan ensin ne jäät. Matinkylän rannasta löytyy uimapaikka ja lämpimät pukukopit, mutta ei saunaa. Taidan kuitenkin ensin käydä harjoittelemassa Tapiolan uimahallin ulkoaltaassa.

lauantaina, marraskuuta 25, 2006

Vauhtikestävyydestä - ja vähän muustakin

Ollaan koko perhe räkätaudissa ja sen vuoksi juokseminen on off. Olen mietiskellyt juoksemistani ja päätynyt siihen, että vauhtikestävyyttä pitää parantaa. Siinäpä yksi tavoite - ensin pitää kyllä ymmärtää mitä se tarkoittaa ja missä mennään tällä hetkellä.

Nyt olen antanut itseni ymmärtää, että huono vauhtikestävyys on sitä, että simahtaa pidemmillä matkoilla. Niin kuin minä teen. Vaikka en ole varma onko asia niin vai onko kyse vain heikosta "taistelutahdosta" enkä yksinkertaisesti jaksa ottaa kaikkea irti pidemmillä matkoilla. Hyvä vauhtikestävyys taas tarkoittanee sitä, että nyt kun kymppi menee reiluun 50 minuuttiin, niin puolimara pitäisi mennä reilusti alle kahteen tuntiin (ei mennyt ainakaan viime kesänä!). Eli jaksaa pidemmän matkan kovaa vauhtia. Kokemusta juoksemisesta on tosin niin vähän, että mistäs minä tiedän meneekö se puolikas alle kahteen tuntiin. En voi sanoa juosseeni puolikasta täysillä, olen halunnut juosta sitä vauhtia, että pääsen myös maaliin. Siksipä tulevan talven aikana pitää ottaa ohjelmaan yksi tuollainen täysillä juostu kotiratapuolikas. En ole vielä aivan vakuuttunut onko tuo viisas idea, koska siinä tulee helposti rikottua paikkoja ja siitä taas seuraa treenipaussi - pitänee vielä mietiskellä lisää.

Radioääni kertoi aamulla, että Juice on kuollut. Mies teki hienoja lauluja ja hienoja sanoituksia - Taiteilija isolla teellä.

keskiviikkona, marraskuuta 22, 2006

Kivireen vetoa

Heräsin vähän vaille viisi, pyörin sängyssä puoli kuuteen saakka ja nousin ylös. Ulkona suhmuraista, kuusi astetta lämmintä ja hieman tuuleskelee. Lähdettiin Amandan kanssa juoksemaan ja tarkoituksena oli vetää kymppi kohtalaisen kovaa. Siitä nyt ei kuitenkaan tullut mitään, kun Amandalle ei juoksu maittanut. Heti kun kilometrivauhti nousi alle kuuden minuutin, koiruus veti jarrua päälle. No, eipä siinä mitään, hitaimman ehdoilla mennään ja tällä kertaa se oli Amanda.

Edit: tulipas erinomaisen hyvä fiilis aamun lenkistä vaikka yö nukuttiinkin miten sattuu.

Aika 56:06, matka 9,2 km, keskiarvosyke 157.

maanantaina, marraskuuta 20, 2006

Iltakävelyllä

Neljä astetta lämmintä, suhmuraista ja tihkua satelee. Lähdettiin Amandan kanssa reippaalle iltakävelylle ja käytiin se tavallinen lenkki Haukilahdessa. Teki mieli juosta, mutta enpäs juossut, kun oli vaatetusta liikaa tähän keliin.

Aika 50:18, matka 5,8 km, keskiarvosyke 120.

perjantaina, marraskuuta 17, 2006

Kadonnutta motivaatiota etsimässä

Tänään lähdettiin Amandan kanssa etsimään kadonnutta juoksumotivaatiota. Se hävisi jo alkuviikosta, ehkä jo aiemminkin. Haettiin sitä Haukilahdesta ja Haukilahden venesatamasta, ei löytynyt. Vainu kyllä saatiin ja sitä seurattiin Koukkuniemeen ja jossain Matinkylän koulun kohdalla saatiin se viimein kiinni. Kovasti kuitenkin pyristeli vielä karkuun. Kyselin, että missäs nyt mennään kun ei juoksu maita. Vastauksena sain epämääräistä muminaa, ettei oikein ole tavoitteita - pelkkä Tukholman maraton ei tunnu riittävän.

Lupasin ottaa tavoitteet uudestaan tapetille ja miettiä niitä oikein ajan kanssa. Huomenaamulla ajan Paraisille ja siinä on pari tuntia hyvää aikaa mietiskellä kunnon tavoitteita - lupasimme palata maanantaina asiaan.

--

Käytiin tänään tutustumassa Esport Arenaan, ihan siisti paikka ja sopinee hyvin juoksijoille, jotka haluavat juosta sisätiloissa. En ehkä kuitenkaan lue itseäni siihen joukkoon. Lisäksi paikka oli kallis, 60 € / kymmenen kerran lippu tai 8 € kerta.

Ja tilastot loppuun: aika 52:42, matka 5,7 km, keskiarvosyke 129 - aikamoista haipakkaa mentiin...

torstaina, marraskuuta 16, 2006

Aamulenkki

Käytiin aamulla Amandan kanssa juoksemassa reilu puolituntinen, lämmintä pari astetta ja pyörätiet sulana. Kiire töihin, kirjoitellaan enemmän sitten paremmalla ajalla.

Aika 35 minuuttia, matka 5 km, keskiarvosyke 145.

sunnuntaina, marraskuuta 12, 2006

Lorvailua

Takana pari päivää lorvailua ja hyvää ruokaa ja siksi oli pakko lähteä illalla juoksemaan. Räntää satoi, lämpötila nollassa, pyörätiet täynnä loskaa ja ensimmäisen tunnin oli kova vastatuuli. Muuten hyvä keli :) Tukholmaan vielä 209 päivää...kyllä se kesä vielä tulee.
Juoksu kulki ihan mukavasti, sykkeet vaan on korkealla vaikka vauhti on nylkyttämistä.

Matka 16.3 km, aika 01:57, keskiarvosyke 148.

torstaina, marraskuuta 09, 2006

Torstaiaamun lenkki

Vartin yli kuusi oltiin Amandan kanssa ulkona ja suuntasimme kohti Tapiolaa, ajatuksena juosta kympin lenkki suhteellisen vapaasti - eli jätetään sykemittarin kyttääminen vähemmälle. Pyörätiet olivat hyvässä kunnossa ja keli muutenkin ihanteellinen, kaksi astetta pakkasta, kirkas taivas eikä juuri tuulta.

Aika 01:11, matka 10 km, keskiarvosyke 148. Hyvä fiilis.

tiistaina, marraskuuta 07, 2006

Kuutamojuoksua #2

Lähdettiin Amandan kanssa puoli kuudelta juoksemaan. Keli oli hyvä, pari astetta plussan puolella ja suurin osa pyöräteistä oli jo aurattu. Juostiin perinteinen aamujolkottelu, Haukilahteen ja takaisin. Tällä kertaa hieman pidennetty versio eli juostiin Länsiväylän pohjoispuolta.

Matka 6,4 km, aika 46:23, keskiarvosyke 146.

sunnuntaina, marraskuuta 05, 2006

Juoksua ja aurinkoa

Lähdin puoli yhdeksän aikoihin juoksemaan viikon pitkää. Ulkona 7 astetta pakkasta, aurinko paistaa ja kevyt tuuli käy koillisesta - upea ulkoilukeli. Juoksin Haukilahden rantaan, edelleen Westendiin, sieltä Koivusaareen ja Länsiväylän pohjoispuolta takaisin. Merenrannassa kävi niin voimakas viima, ettei voinut juosta niin hitaasti kuin olisin halunnut, muuten meinasi tulla kylmä ja oli pakko lisätä vauhtia.

Matka 15,7 km, aika 01:46, keskiarvosyke 145.

lauantaina, marraskuuta 04, 2006

Pakkaslenkki

Ulkona 6 astetta pakkasta, aurinko paistaa eikä pahemmin tuule. Oikein kaunis talviaamu.
Lähdin kymmenen jälkeen aamulla juoksemaan ja kiersin Haukilahden kautta Olariin ja takaisin Matinkylään. Kolmen kilometrin jälkeen otin vauhtileikittelyn mukaan kuvioihin ja juoksin maksimivauhdilla jokaisen vastaan tulevan ylämäen - se toi mukavaa vaihtelua jolkotteluun. Maksimivauhti tarkoitti tässä tapauksessa 3:53 min/km - en tiennytkään, että pystyn juoksemaan noin nopeasti. Pitääpä ottaa joskus työn alle ja selvittää kuinka lujaa pääsen tasaisella...sentin lumikerros asfaltin ja kengän välissä antoi erinomaisen vaimennuksen.

Matka 6,5 km, aika 42 minuuttia ja keskiarvosyke 152.

keskiviikkona, marraskuuta 01, 2006

Aamulenkillä

Heräsin viiden jälkeen ja puoli kuudelta oltiin jo Amandan kanssa juoksemassa. Keli oli sieltä pahimmasta päästä: lämpötila nollassa, satoi jäistä tihkua ja tuuli navakasti. Juostiin Länsiväylän pohjoispuolta Haukilahteen, edelleen Haukilahden venesatamaan ja takaisin Matinkylään. Lämmin suihku maistui lenkin jälkeen, pohkeet tosin saivat jääkylmää suihkua.

Aika 35:55, matka 5,3 km, keskiarvosyke 145.